Κέντρο Λογοθεραπείας & Εργοθεραπείας Παιδιών - Εφήβων & Ενηλίκων - Έκφραση και Ανάπτυξη


Έδρα: Λαοδικείας 126Α
18451 Νίκαια

Τηλέφωνο 210 - 49 30 501
Φαξ 210 - 49 30 501

Υποκατάστημα: Γρηγορίου Λαμπράκη 337
18451 Νίκαια

Τηλέφωνο 210 - 49 30 414
Φαξ 210 - 49 30 501

info@ekfrasi-anaptixi.gr

Στην αρχή

  • Ekfrasi kai Anaptyxi logo

Υπηρεσίες Έκφραση και Ανάπτυξη

Λογοθεραπεία

Logotherapeia Ekfrasi kai Anaptyxi
Λογοθεραπεία Έκφραση και Ανάπτυξη

Λογοθεραπεία είναι ο επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την διάγνωση και την θεραπεία των διαταραχών της φωνής της ομιλίας και του λόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Φωνοθεραπεία

Phonotherapeia Ekfrasi kai Anaptyxi
Φωνοθεραπεία Έκφραση και Ανάπτυξη

Φωνοθεραπεία ή εκπαίδευση της φωνής, αποτελεί αντικείμενο της λογοθεραπευτικής αγωγής. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της φωνής στο επαρκών των δυνατοτήτων της κάτι το οποίο είναι τόσο θεραπευτικό όσο και εμψυχωτικό, επιτρέποντας στο άτομο να πλησιάσει περισσότερο τον πραγματικό του εαυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Εργοθεραπεία

Erhotherapeia Ekfrasi kai Anaptyxi
Εργοθεραπεία Έκφραση και Ανάπτυξη

Εργοθεραπεία είναι η χρήση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, εργασίας και παιχνιδιού με σκοπό να υποστηριχθεί η ανεξάρτητη λειτουργικότητα, να προαχθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Ο εργοθεραπευτής αξιολογεί και θα θεραπεύει τα άτομα χρησιμοποιώντας τη σκόπιμη δραστηριότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Αισθητηριακή ολοκλήρωση

Aisthitiriaki oloklirosi Ekfrasi kai Anaptyxi
Aισθητηριακή ολοκλήρωση Έκφραση και Ανάπτυξη

Η αισθητηριακή ολοκλήρωση αποτελεί ένα εργοθεραπευτικό πλαίσιο αναφοράς και είναι μια διαδικασία μέσα απο την οποία το κεντρικό νευρικό σύστημα ωριμάζει.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Μαθησιακή υποστήριξη- ειδική αγωγή

Mathisiaki ipostiriksi Ekfrasi kai Anaptyxi
Μαθησιακή υποστήριξη Έκφραση και Ανάπτυξη

Η ειδική διαπαιδαγώγηση αποτελεί ένα πρόγραμμα εξατομικευμένο και απόλυτα στοχευμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε παιδιού καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει. Μέσα από τη χρήση ειδικών μέσων και τεχνικών, επιδιώκεται η ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Ψυχολογική Υποστήριξη- ψυχοθεραπεία

Psichologiki ipostiriksi Ekfrasi kai Anaptyxi
Ψυχολογική υποστήριξη Έκφραση και Ανάπτυξη

Η ψυχοθεραπεία λαμβάνει μέρος μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφαλείας που δομείται από τον θεραπευτή κάνοντας αισθητή τη  παρουσία του για να διευκολύνει το  θεραπευόμενο του να βρει λύσεις, σε ότι το δυσκολεύει. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ατομική, ομαδική, οικογενειακή, ζεύγους. Απευθύνεται σε ανθρώπους που διανύουν δύσκολες καταστάσεις όπως κάποιο πένθος, διαζύγιο ή ένα τραυματικό γεγονός. Επίσης μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από  κρίσεις πανικού, αυτοάνοσα νοσήματα, ψυχοσωματικές ασθένειες, φοβίες, διατροφικές διαταραχές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους ανθρώπους που αποφασίζουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους αλλά και σε αυτούς που η καθημερινότητα τους βάλλεται από ένα αίσθημα κενότητας, μη ευχαρίστησης, θλίψης, αδιεξόδου και πολλές φορές μοναξιάς ακόμα και αν περιτριγυρίζονται από ανθρώπους.

Πρώιμη παρέμβαση

Proimi paremvasi Ekfrasi kai Anaptyxi
Πρώιμη παρέμβαση Έκφραση και Ανάπτυξη

Η Πρώιμη Παρέμβαση αφορά παιδιά πρώιμης παιδικής ηλικίας (0-4) που παρουσιάζουν δυσκολίες σε έναν η περισσότερους τομείς της ανάπτυξής τους ή που βρίσκονται σε ομάδες κινδύνου για αναπτυξιακές δυσκολίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Παιδοψυχολογική Υποστήριξη / Συμβουλευτική γονέων

Paidopsychologiki ipostiriksi Ekfrasi kai Anaptyxi
Παιδοψυχολογική υποστήριξη Έκφραση και Ανάπτυξη

Η διαδικασία εξέλιξης και ωρίμανσης του παιδιού μπορεί να συνοδεύεται από κάποιες δυσκολίες. Ανάλογα με την ηλικία του, μπορεί να αφορούν κάτι απλό όπως στην εκπαίδευση για τουαλέτα, του ύπνου και το διάβασμα, ή και σοβαρότερα όπως εκρήξεις θυμού, αδελφική αντιζηλία, άγχος ή φοβίες. Αργότερα, συγκρούσεις με το οικογενειακό ή σχολικό περιβάλλον, χαμηλή εικόνα εαυτού και άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Ομάδες δημιουργικής έκφρασης

Omades dimiourgias ekfrasis Ekfrasi kai Anaptyxi
Ομάδες δημιουργικής έκφρασης Έκφραση και Ανάπτυξη

Το παιχνίδι δεν είναι απλώς διασκεδαστικό και επιθυμητό από τα παιδιά, αλλά απαραίτητο για την ανάπτυξή τους. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η ομαδική συνεργασία των παιδιών ευνοεί πολύ τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, όπως τον λόγο, την κίνηση, τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Παιγνιοθεραπεία

Η παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας, που βοηθά τα παιδιά να εκφραστούν, να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και να κατανοήσουν τις καταστάσεις που βιώνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (pdf)

Οικογενειακή θεραπεία μέσω παιχνιδιού Filial Therapy

Oikogeneiaki therepeia Ekfrasi kai Anaptyxi
Οικογενειακή θεραπεία Έκφραση και Ανάπτυξη

Η οικογενειακή θεραπεία μέσω παιχνιδιού είναι μία σύγχρονη μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί το παιχνίδι  για να  βοηθήσει το παιδί κάτω των 3 ετών αλλά και μεγαλύτερο έως 14 ετών να αναπτυχθεί νοητικά και συναισθηματικά ενδυναμώνοντας τη σχέση  γονέα-παιδιού. Στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής οι γονείς εκπαιδεύονται στην κατάκτηση βασικών παιγνιοθεραπευτικών δεξιοτήτων. Μαθαίνουν να παίζουν με τα παιδιά τους σταδιακά λιγότερο καθοδηγητικά και περισσότερο διευκολυντικά δίνοντας χώρο στη συναισθηματική τους έκφραση ενώ παράλληλα οι ίδιοι αναπτύσσουν τις φροντιστικές ικανότητες που το παιδί τους έχει ανάγκη αυτή τη χρονική στιγμή.

Παιδοψυχιατρική παρακολούθηση

Paidiopsychiatriki Ekfrasi kai Anaptyxi
Παιδοψυχιατρική παρακολούθηση Έκφραση και Ανάπτυξη

Ο παιδοψυχίατρος εξετάζει το αναπτυξιακό ιστορικό του παιδιού  και εκτιμά τους ψυχοβιολογικούς παράγοντες που πιθανόν συντέλεσαν στην  εξέλιξη κάποιας αναπτυξιακής ή ψυχικής διαταραχής.  

Η διεπιστημονική συνεργασία με τον παιδοψυχίατρο συντελεί στη βαθύτερη κατανόηση της κατάστασης κάθε παιδιού και στο σχεδιασμό κατάλληλης εξατομικευμένης θεραπευτικής παρέμβασης.

Προλεκτική αγωγή NDT BOBATH

Prolektiki agogi NDT BOBATH Ekfrasi kai Anaptyxi
Προλεκτική αγωγή NDT BOBATH Έκφραση και Ανάπτυξη

Ο λογοπεδικός NDT αξιολογεί τις εγγενείς λειτουργίες της στοματικής περιοχής του παιδιού που σχετίζονται με τον θηλασμό, σίτιση, κατάποση, μάσηση. Παρεμβαίνει εκλύοντας τα αντανακλαστικά της σίτισης και εφαρμόζει τεχνικές που αρμόζουν  στη περίπτωση του κάθε παιδιού. Επίσης παρατηρεί και αν χρειαστεί επεμβαίνει στην αναπνοή του για φώνηση και προτείνει τρόπους επικοινωνίας με το παιδί.